Chassepierre ontvangt gezelschappen in artistieke residenties

Geheel volgens de missie en visie van ons Festival maken dergelijke ‘residenties’ het mogelijk voor de gezelschappen om zich in te leven in een geografische en sociale context (landelijke omgeving).

Ze geven de mogelijkheid om unieke momenten te delen met andere gezelschappen, ontmoetingen te hebben met bewoners, te experimenteren, herhalen, voelen, delen en verfijnen van hun creaties...

De locaties worden GRATIS ter beschikking gesteld van de artiesten met FORMULES OP MAAT volgens de behoeften van elke artiest.

We bieden ook steun aan de productie (analyse van de haalbaarheid van het project, institutionele informatie en advies voor het opstellen van een dossier, organisatie, promotie...).

Ontmoeting met het publiek

Tijdens hun verblijf hopen we dat de gezelschappen ook wat tijd nemen om de buurtbewoners te ontmoeten en zo het project te integreren in de lokale gemeenschap en tegelijkertijd tot een uitwisseling te komen.

Scholen, verenigingen, inwoners, neem deel aan het creatieve proces!

De artiesten in het creatieproces nodigen je uit om een stap in hun werk te ontdekken, om ideeën uit te wisselen over maatschappelijke thema’s in verband met hun project. Ze stellen workshops ter plaatse voor of komen bij jou.

Ben je een school, een lokale vereniging of een buurtvereniging? Heb je interesse in een uitwisselingsmoment met kunstenaars in een residentie?

Begeleidingen 2024

Wij nodigen jullie uit om de werkfasen bij te wonen. Duid dit aan in de agenda!

vague-grise

Praktische info voor artiesten

De residenties staan open voor professionele gezelschappen uit de circus- en straatkunstensector. Wij stellen een OUDE LANDBOUWLOODS voor hen ter beschikking in het dorp. De loods is heringericht als ontvangstruimte en omgeven door weiland. Gezelschappen met circustent zijn welkom.

Periode en verblijfsduur


Minimum 5 dagen, bij voorkeur tussen mei en juli. We bekijken dit volgens het project en de noodzaak.

Infrastructuur


De loods heeft een oppervlakte van 600 m² met een hoogte van 8,4 meter. Ze bestaat uit een betonvloer, toiletten, een vergaderruimte en een geluidsinstallatie. Het is niet mogelijk om zaken op te hangen en de verlichting gebeurt met spots (per project kan er naar oplossingen worden gezocht).

 

 

Overnachting en catering

 
De organisator zorgt in onderling overleg met het gezelschap voor logement en catering.

 Zijn jullie een pofessioneel circus –of straattheatergezelschap?
Gelieve het formulier hieronder in te vullen om jullie kandidatuur in te dienen:

Aanvraag residentie