In tijden van pandemie hebben we veel vragen zoals: Cultuur, wie ben je?

In het maatschappelijke klimaat na de lockdown in het voorjaar 2020 probeerde de cultuursector zich te heroriënteren en zichzelf nieuw leven in te blazen. Het Festival van Chassepierre, Latitude 50 - circus en straatkunstencentrum en Mars-Mons podiumkunsten nodigden iedereen uit even stil te staan bij de vraag welke plaats de cultuur heeft in onze samenleving.

Een 250 km debat-wandeltocht
tussen twee lockdowns

Vanuit Chassepierre tot Marchin en van Marchin tot Bergen, 250 km debat-wandeltocht, 12 dagen inclusieve dialoog. De Grand Tour begon op zondag 23 augustus 2020 in Chassepierre, ging door Marchin en eindigde op vrijdag 4 september in Bergen.

 

Dagelijks verwelkomden we een twintigtal mensen en een gastartiest. Tijdens de wandeling analyseerden ze welke plaats cultuur heeft in ons leven en in onze maatschappij. Na de gedachtenuitwisseling werd de dag afgesloten met een artistiek voorstel.

Zie website van het evenement

Het Logboek van De Grote Tocht

Hierin zijn alle gedachtenuitwisselingen verzameld.

De contrasterende fotografische kijk van Olivier Donnet, de poëtische overpeinzingen van Laurence Vielle en Lisette Lombé, enkele ideeën en portretten van wandelaars, de intrigerende cocotte van Lorette Moreau en de hartstochtelijke synthese van 12 dagen wandelen en debatteren.

  Foto’s gemaakt door Olivier Donnet en Marie Godart

  vague-grise

  Partners van de Grand Tour

  Activate Performing Art

  Mars-Mons arts de la scène
  (Bergen -  België)

  Le Festival International
  des Arts de la Rue 

  (Chassepierre - België)

  Le Citron Jaune

  Latitude 50, pole arts du cirque
  et de la rue

  (Marchin - België)