Vrijwilligers

Lees over de verschillende vrijwilligersprofielen op onze webpagina ‘Vrijwilligers’. Als één van die profielen met je verwachtingen overeenkomt, volg dan de instructies om te solliciteren.

Ticketverkoop

De ticketverkoop start op july 2024.

Voor alle problemen in verband met online kaartverkoop kan je bellen naar het nr. +32 (0)61 31 45 68 van maandag tot vrijdag, 9.00u – 17.30u.
Als je je e-tickets niet ontvangen hebt in je mailbox (na de aankoop), controleer eerst de ‘spambox’.

Je kunt via het kadertje boven de verkoopmodule op onze ticketpagina het ticket opnieuw per mail aanvragen: “Al geregistreerd? Om uw bestelling te krijgen, klik hier”
Vind je het ticket niet terug in de mailbox, check dan zeker eens je spam.

Op de tickets staat de naam van de persoon die ze besteld heeft. De tickets moeten niet elk individueel op naam staan.

Neen, kinderen jonger dan 8 jaar hebben geen ticket of reservatie nodig.
Ze krijgen gewoon een armbandje aan de ingang om je telefoonnummer op te schrijven voor noodgevallen.

De tickets worden ook verkocht bij de Syndicat d’Initiative van Florenville (Place du Panorama, 1 - 6820 Florenville).

17 en 18 augustus: ter plaaste alleen, betaal je het volle tarief ( enkel cash geld wordt aanvaard).

Ya, volle tarief, enkel cash geld wordt aanvaard.

Het is beter om uw online gekochte ticket te printen. Dan is het makkelijker te scannen bij de ingang van het festival.

Als je het niet kunt printen, kun je het op het scherm van je smartphone.

Download je ticket op je smartphone vooraleer je aankomt in Chassepierre en breng indien mogelijk ook een geprinte versie mee.

Voor kinderen onder de 8 jaar is de toegang gratis.

Kinderen tussen 8 en 12 jaar krijgen korting.

Kinderen ouder dan 12 jaar krijgen geen korting (tarief volwassenen).

Ja, het is mogelijk tickets ‘artikel 27’ te kopen. Daarvoor moet je absoluut contact nemen met de Cel ‘Artikel 27’ van Aarlen om je ticket te krijgen vóór het Festival. Tickets ‘artikel 27’ worden nooit rechtstreeks aanvaard bij de ingangen van het Festival.

Neen, er is geen specifiek groepstarief.

Neen, er is geen korting voor senioren.

Neen, de tickets zijn niet inwisselbaar of terugbetaalbaar.

De tickets zijn niet volledig of gedeeltelijk terugbetaalbaar. Alleen een volledige annulering van het Festival zou die basisregel in vraag kunnen stellen. Hoewel sommige optredens wegens de weersomstandigheden geannuleerd kunnen worden, biedt het Festival veel mogelijkheden aan om een andere voorstelling bij te wonen. Dit kan dus geen reden zijn voor een terugbetaling.

De camping naast het Festival is een privécamping die voor deze gelegenheid wat uitgebreider is. Er zijn dus geen combitickets “festival + camping”. Neem contact met camping “Les Cabrettes” in Chassepierre om je plek te reserveren (+32 61 31 29 94).

Het Festival

Op zaterdag en zondag wordt het Festival om 11 uur voor het publiek geopend. De eerste voorstellingen vinden plaats rond 14 uur.

Zoals jou houden we van honden maar is het nodig om je favoriete huisdier een omgeving te laten ondergaan die absoluut niet geschikt is? Het wordt dus sterk afgeraden om met een dier te komen.

Ondanks verschillende hulpmiddelen en vanwege de realiteit van het dorp en de landelijke omgeving, blijven sommige ruimtes moeilijk toegankelijk voor een rolstoel of een wandelwagentje. Voor verdere inlichtingen en tips over de beste locaties raden we aan onze webpagina Toegankelijkheid te raadplegen.

Ieder jaar proberen we de toegankelijkheid voor personen met een beperking te verbeteren en hen de best mogelijke ontvangst te bieden (Audiobeschrijving en gebarentaal in French...). Voor verdere inlichtingen raden we aan onze webpagina Toegankelijkheid te raadplegen.

Er zijn heel zelden shows speciaal geschikt voor de allerkleinsten. Het programma van het Festival is toch gezinsvriendelijk en veel voorstellingen zijn toegankelijk voor mensen van alle leeftijden.

Als een voorstelling niet geschikt is voor een bepaalde leeftijd (expliciete inhoud, bijvoorbeeld) wordt dit op het programma vermeld.

Naast nr. 1 is er een babyruimte (in het dorpscentrum, zie plan). Daar kan je je baby verschonen en van een beetje rust genieten.

Als het weer echt slecht is, kunnen sommige spektakels geannuleerd of verplaatst worden voor de veiligheid van de artiesten. Die beslissingen nemen de organisatoren en de artiesten in onderling overleg, afhankelijk van de weersevolutie. Zulke beslissingen kunnen niet op voorhand genomen worden. Informatie over eventuele veranderingen wordt dus onmiddellijk op de website van het Festival geplaatst.
Zelfs bij regenweer blijven de meeste podia en tribunes in open lucht. Neem dus zeker geschikte kleding en uitrusting mee.

NB: om dezelfde veiligheidsredenen kunnen andere weersomstandigheden (intense hitte, windstoten, …) leiden tot de annulering van sommige voorstellingen.We raden je aan je programma vóór het festival samen te stellen: selecteer de spektakels, tijdstippen en plaatsen die je voorkeur genieten zodat je die zeker niet mist. Je kunt daarvoor onze applicatie gebruiken.

Als je een goede plaats wil vinden, zorg ervoor dat je minstens 20 minuten vóór het begin van een optreden plaatsneemt.

Overnachten

De organisatie van het Festival biedt geen eigen camping aan. Er is dus geen combiticket ‘Festival + camping’.

We stellen je voor een plaats te reserveren in de streek, bijv. op het kampeerterrein van het dorp Chassepierre, dat tijdens het festival uitgebreid wordt. Je kunt de nodige contactgegevens vinden op de webpagina Overnachten.

Voor nadere inlichtingen over de accommodatie in de streek tijdens het Festival, stellen wij voor om met le Syndicat d’Initiative van Florenville contact op te nemen (+32 (0)61 31 12 29, info@florenville.org).  Meer informatie op de webpagina ‘Overnachten’.

Ambachtelijke, landbouw en voedselmarkt

Alle standplaatsen op de ambachtelijke markt van het Festival worden jaarlijks gekozen op basis van kandidaturen. Hiervoor kun je het contactformulier op onze website invullen.

Vervoermiddelen

Als je met de trein komt, dan raden wij je aan in het station van Marbehan uit te stappen (op de lijn Brussel – Aarlen). TEC-pendelbussen brengen de passagiers tot Chassepierre voor € 1.

Ja, alle parkings van het Festival zijn betalend; er wordt €5 per voertuig per dag gevraagd. Wil je je vervoerskost te verlagen, geef dan de voorkeur aan carpoolen.
Het bedrag gaat rechtstreeks naar de verenigingen die de parkings tijdens het Festival beheren.

In afwachting van eventuele permanente fietsenstallingen in het dorp Chassepierre, worden de fietsers verzocht hun fiets aan het hek vast te binden bij de ingang van de autoparkings. Dat kan gratis.

Gevonden voorwerpen

De verloren voorwerpen worden meegenomen door de politie.
Tijdens het Festival wordt alles verzameld in het mobiele hoofdkwartier, dichtbij ingang ‘A’ (zie plan). Neem na het Festival contact op met het lokale politiekantoor van Florenville (Rue d’Arlon 36, 6820 Florenville/ +32 (0)61 24 24 40).

Eten

De dorpsrestaurants, verschillende traiteurs en foodtrucks bevinden zich op het Festival. Ze stellen diverse schotels voor (zoet, gezouten, vegetarisch, …) met vele streekproducten.

Gebruik een herbruikbare verpakking om afval te beperken. Je kunt bovendien verschillende waterpunten vinden om je eigen drankfles (gratis) te vullen.