Vrijwilligers

Lees over de verschillende profielen van vrijwilligers op onze webpagina ‘vrijwilligers’ en als één van die profielen met je verwachtingen overeenkomt, volg de instructies om te solliciteren.

 

Kaartverkoop

De kaartverkoop begint aan het begin van het zomer.

Voor al de problemen in verband met online kaartverkoop  kan je je richten tot nr.+32 (0)61 31 45 68 ofwel via lofficiel@chassepierre.be.
Als je je tickets door e-mail niet gekregen hebt (na de koop), controleer eerst de ‘spams’ in je mailbox.

Een online gekocht ticket is geldig als het geprint is ofwel als het op het scherm van je smartphone bij de ingang van het Festival vertoond wordt.

Neen, het tarief blijft hetzelfde ongeacht hoe laat je op het festival aankomt.

Voor de kinderen onder de 8 jaar is de toegang gratis.

Van 2 tot 12 jaar krijgen ze korting.

Boven 12 jaar krijgen ze geen korting (volwassenen tarief).

Neen, er is geen korting voor oudere mensen.

Nee, er is geen specifieke tarief voor groepen.

Ja, het is mogelijk tickets ‘artikel 27’ te gebruiken. Daarvoor moet je absoluut contact nemen met de ‘Cellule Article 27’ van Aarlen om je ticket te krijgen vóór het Festival. Tickets ‘artikel 27’ worden nooit rechtstreeks bij de ingangen van het Festival aangenomen.

De tickets zijn niet volledig of gedeeltelijk terugbetaalbaar. Alleen een volledige annulatie van het Festival zou die basisregel in vraag kunnen stellen. Hoewel sommige optredens wegens weer omstandigheden geannuleerd kunnen worden, biedt het Festival veel andere mogelijkheden aan om een andere voorstelling bij te wonen. Dit kan dus geen reden zijn voor een terugbetaling.

Het Festival

Op zater- en zondag wordt het Festival voor het publiek om 11 uur geopend. De eerste shows vinden plaats rond 13 uur.

Zoals jou houden we van honden maar is het nodig om je favoriete huisdier een omgeving te laten ondergaan die absoluut niet geschikt is? Het wordt dus sterk afgeraden om met een dier te komen.

Ondanks verschillende hulpmiddelen en vanwege de realiteit van het dorp en de landelijke omgeving, blijven sommige ruimtes moeilijk toegankelijk voor een rolstoel of een kinderwagen. Voor verdere inlichtingen en tippen over de beste ruimtes raden we aan de webpagina PBM te raadplegen.

Er zijn heel zelden shows speciaal geschikt voor de allerkleinsten. Het programma van het Festival is toch gezinsvriendelijk en veel spektakels zijn toegankelijk voor mensen van alle leeftijden.

Als een spektakel niet geschikt is voor een bepaalde leeftijd (expliciete inhoud, bij voorbeeld) wordt dit op het programma vermeld.

Een baby ruimte wordt opgericht naast Nr. 1 (in het centrum van het dorp, zie plan). Daar kan je je baby verschonen en van een beetje rust genieten.

Als het weer werkelijk slecht is, kunnen sommige spektakels geannuleerd of verplaatst worden zodat de veiligheid van de artiesten verzekerd is. Die beslissingen worden op dat moment genomen in overleg tussen de organisatoren en de artiesten afhankelijk van het weer. Zulke beslissingen kunnen niet op voorhand genomen worden. Informaties over die eventuele veranderingen worden dus onmiddellijk op de site van het Festival verzonden.
Zelfs in geval van regen blijven de meeste podiums en tribunes in open lucht. Vergeet dus niet geschikte kleding et uitrusting te nemen.

NB: om dezelfde veiligheidsredenen kunnen andere weersomstandigheden

We raden je aan je programma vóór het festival op te stellen: spektakels selecteren die je voorkeur hebben en dan al die optredens in de tijd en de ruimte lokaliseren. Daarvoor gebruik je onze applicatie zodat je niets zal missen.

Als je een goede plaats wil vinden, zorg ervoor dat je ten minste 20 minuut vóór het begin van een optreden plaats neemt.

Accommodatie

De organisatie van het Festival biedt geen eigen camping aan. Er is dus geen combiticket ‘Festival toegang + camping’.

We stellen je voor een plaats te reserveren in de accommodatie van de streek, bijv. op het kampeerterrein van het dorp Chassepierre,  dat tijdens het festival uitgebreid wordt. Je kunt al de nodige contacten vinden op de webpagina ‘accommodatie’.

Voor nadere inlichtingen over de accommodatie in de streek tijdens het Festival, stellen wij voor om met le Syndicat d’Initiative van Florenville contact op te nemen (+32 (0)61 31 12 29, info@florenville.org).  Meer informatie op de webpagina ‘accommodatie’.

Ambachtelijke, landbouw- en voedsel markt

Al de standen op de ambachtelijke markt van het Festival worden elk jaar gekozen op basis van kandidaturen. Om dit verzoek in te dienen kan je een contactformulier op onze website invullen.

 

 

Vervoermiddelen

Om met de trein te komen, raden wij u aan in het station van Marbehan uit te stappen (op de lijn Brussel  – Aarlen). TEC pendelbussen brengen de passagiers tot Chassepierre voor 1€.

Ja, al de parkeerplaatsen van het Festival zijn tegen betaling; 3 € per voertuig per dag worden gevraagd. Om de kosten te verlagen, geef de voorkeur aan carpoolen.
Dit bedrag wordt rechtstreeks gegeven aan de verenigingen die de parkeerplaatsen tijdens het Festival beheren.

In afwachting van de instelling van eventuele permanente fietsenstallingen in het dorp Chassepierre, worden de fietsers verzocht hun fiets aan het hek vast te binden bij de ingang van de auto parkeerplaatsen. Dit is gratis.

Gevonden voorwerpen

De verloren voorwerpen worden verzorgd door de politie.
Tijdens het Festival worden ze samengebracht in het mobiele hoofdkwartier. Na het Festival, neem contact op met het lokale politiekantoor van Florenville (Rue d’Arlon 36, 6820 Florenville / +32 (0)61 24 24 40).

 

Eten

De restaurants van het dorp, verschillende traiteurs en food trucks bevinden zich op het Festival. Ze stellen verscheidene schotels voor (zoet, gezouten, zonder vlees,….) met vele streekproducten.

Het is heel goed mogelijk om met je eigen picknick te komen. We stellen je voor retourverpakking te gebruiken om afval te beperken. Bovendien, je kunt verschillende waterpunten vinden om je eigen veldfles (gratis) in te vullen.