Météo Dimanche 22 aout

Certes la météo de demain peut paraitre peu encourageante. Nous maintenons cependant bien nos Fragments Inédits ce dimanche. Nous tenons à vous offrir encore un peu de magie ce week-end !
Des changements d’horaires et autres aménagements de dernières minutes pourront survenir en fonction des éventuelles périodes de pluie. Vous serez directement informés sur le site.
Venez équipés (vêtements imperméables, assise pour dans l'herbe mouillée...).

Covid-19

We volgen op het protocol van Belgische autoriteiten.

Onder andere:

  • Het aantal plaatsen is beperkt.
  • Mondmasker verplicht wanneer u zich verplaatsen.
  • Veiligheidsafstand (1 m tijdens spektakellen).
  • Hydro-alcoholische gel beschikbaar

Nee. Geen Covid Safe Ticket.
Geen PCR-testcertificaat of vaccinatiebewijs gevraagd.

Editie 2021

Een Fragment is een zone in het festival. Dit jaar wordt het festival verdeeld in 3 zones (Paars Fragment, Groen Fragment, Blauw Fragment). Elke zone heeft zijn specifieke spektakels met zijn beperkt aantal toeschouwers en zijn specifieke plaatsen voor catering en toiletten. Er is dus geen contact tussen elke zone.

In elk Fragment mag je bijna 6 spektakels bijwonen (waaronder minstens 3 optredens op een vaste plaats, 1 ambulante show en 1 muzikaal spektakel). Een ticket voor één van de Fragmenten geeft je toegang tot al de spektakels van dit Fragment. De spektakels volgen elkaar, behalve op het Paarse Fragment waarin je op een bepaalde tijd tussen 2 spektakels moet kiezen, om het aantal festivalgangers te beperken op een precieze plek (maar het aantal spektakels blijft geldig).

Neen, dat is onmogelijk. Elk Fragment is een enige zone waarvoor je moet een specifiek ticket hebben om toegang te krijgen. Je mag een toegangsticket kopen alleen voor één enkel Fragment per dag.

We kunnen dit jaar alleen een beperkt aantal festivalgangers ontvangen. Daarom voorstellen wij dat je uit solidariteit alleen maar een ticket koopt voor het hele weekend. Zo kunnen meer mensen genieten van de spektakels in Chassepierre. Maar als je het echt wenst, houdt niets je tegen om een ticket te kopen voor elke dag.

Er is een specifieke parkeerplaats voor elk Fragment. We raden je aan de instructies te volgen op de webpagina ‘Komen’, zodat je niet hoeft om te draaien als je in Chassepierre aankomt. Als je met het openbaar vervoer komt, word je door een bewegwijzering geleid tot je juiste Fragment.

Ja, aan de ingang van elk Fragment krijg je een polsband waarmee je mag uitgaan en later naar de zone terugkomen (om naar uw auto te gaan, om naar de markt in het dorp te gaan, enz.) Het enige wat je niet mag is een andere zone binnen te gaan.

Neen, de tickets voor zaterdag zijn verschillend van die voor zondag. Bovendien is het programma voor een Fragment hetzelfde voor de 2 dagen.

Ja, je kunt van de foodtrucks (zoet en gezouten) genieten en ook van de bars gelegen op je Fragment. Je kunt ook je eigen picknick en snack meebrengen.

De ambachtelijke Markt ligt in de straten van het dorp (rue de la Cure en rue Warlomont), buiten de Fragmenten waar de optredens plaats vinden. De markt is vrij toegankelijk vanuit de 3 Fragmenten en vanuit buiten het dorp Chassepierre.

Vrijwilligers

Lees over de verschillende profielen van vrijwilligers op onze webpagina ‘vrijwilligers’ en als één van die profielen met je verwachtingen overeenkomt, volg de instructies om te solliciteren.

 

Kaartverkoop

De kaartverkoop begint in 12 juli.

In 2021, die tickets zijn verkrijgbaar uitsluitend via onze website.

Neen. In 2021 is dat niet mogelijk. Het aantal plaatsen is beperkt en al de tickets worden vóór het festival verkocht via de pagina ‘Tickets’ van onze website.

Een online gekocht ticket is geldig als het geprint is ofwel als het op het scherm van je smartphone bij de ingang van het Festival vertoond wordt.

Voor de kinderen onder de 8 jaar is de toegang gratis.

Van 2 tot 12 jaar krijgen ze korting.

Boven 12 jaar krijgen ze geen korting (volwassenen tarief).

Neen, er is geen korting voor oudere mensen.

Nee, er is geen specifieke tarief voor groepen.

Ja, het is mogelijk tickets ‘artikel 27’ te gebruiken. Daarvoor moet je absoluut contact nemen met de ‘Cellule Article 27’ van Aarlen om je ticket te krijgen vóór het Festival. Tickets ‘artikel 27’ worden nooit rechtstreeks bij de ingangen van het Festival aangenomen.

Tickets zijn niet-restitueerbaar.
Tickets worden alleen terugbetaald in geval van volledige annulering van het Festival.

Het Festival

Op zater- en zondag wordt het Festival voor het publiek om 12 uur geopend. We raden je aan een uur vóór het begin van de spektakels aan te komen zodat je tijd hebt om je Fragment te verkennen en om comfortabel te zitten.

Zoals jou houden we van honden maar is het nodig om je favoriete huisdier een omgeving te laten ondergaan die absoluut niet geschikt is? Het wordt dus sterk afgeraden om met een dier te komen.

Ondanks verschillende hulpmiddelen en vanwege de realiteit van het dorp en de landelijke omgeving, blijven sommige ruimtes moeilijk toegankelijk voor een rolstoel of een kinderwagen. Voor verdere inlichtingen en tippen over de beste ruimtes raden we aan de webpagina PBM te raadplegen.

Accommodatie

De organisatie van het Festival biedt geen eigen camping aan. Er is dus geen combiticket ‘Festival toegang + camping’.

We stellen je voor een plaats te reserveren in de accommodatie van de streek, bijv. op het kampeerterrein van het dorp Chassepierre,  dat tijdens het festival uitgebreid wordt. Je kunt al de nodige contacten vinden op de webpagina ‘accommodatie’.

Voor nadere inlichtingen over de accommodatie in de streek tijdens het Festival, stellen wij voor om met le Syndicat d’Initiative van Florenville contact op te nemen (+32 (0)61 31 12 29, info@florenville.org).  Meer informatie op de webpagina ‘accommodatie’.

Ambachtelijke, landbouw- en voedsel markt

Ja. In 2021 ligt de ambachtelijke Markt in de straten van het dorp (rue de la Cure en rue Warlomont), buiten de Fragmenten waar de optredens plaats vinden. De markt is vrij toegankelijk vanuit de 3 Fragmenten en vanuit buiten het dorp Chassepierre.

Al de standen op de ambachtelijke markt van het Festival worden elk jaar gekozen op basis van kandidaturen. Om dit verzoek in te dienen kan je een contactformulier op onze website invullen.

 

 

Vervoermiddelen

Om met de trein te komen, raden wij u aan in het station van Marbehan uit te stappen (op de lijn Brussel  – Aarlen). TEC pendelbussen brengen de passagiers tot Chassepierre voor 1€. Het ticket moet tegelijk met uw ticket voor het festival worden geboekt. Geen kaartverkoop in de bus.
Dienstregelingen van de TEC bussen : voor de heenreis  op vrijdag rond 19u20, op zater- en zondag rond 11u20 (ze vertrekken als de treinen uit Brussel aankomen). De terugreis naar het station van Marbehan is gepland om 19u55 vanuit Chassepierre.

 

Ja, al de parkeerplaatsen van het Festival zijn tegen betaling; 3 € per voertuig per dag worden gevraagd. Om de kosten te verlagen, geef de voorkeur aan carpoolen.
Dit bedrag wordt rechtstreeks gegeven aan de verenigingen die de parkeerplaatsen tijdens het Festival beheren.

In afwachting van de instelling van eventuele permanente fietsenstallingen in het dorp Chassepierre, worden de fietsers verzocht hun fiets aan het hek vast te binden bij de ingang van de auto parkeerplaatsen. Dit is gratis.

Gevonden voorwerpen

De verloren voorwerpen worden verzorgd door de politie.
Tijdens het Festival worden ze samengebracht in het mobiele hoofdkwartier. Na het Festival, neem contact op met het lokale politiekantoor van Florenville (Rue d’Arlon 36, 6820 Florenville / +32 (0)61 24 24 40).

 

Eten

De restaurants van het dorp, verschillende traiteurs en food trucks bevinden zich op het Festival. Ze stellen verscheidene schotels voor (zoet, gezouten, zonder vlees,….) met vele streekproducten.

Het is heel goed mogelijk om met je eigen picknick te komen. We stellen je voor retourverpakking te gebruiken om afval te beperken. Bovendien, je kunt verschillende waterpunten vinden om je eigen veldfles (gratis) in te vullen.