The Green Carpet is een platform, een hulpmiddel om vernieuwende artistieke projecten te ondersteunen die worden gemaakt voor natuurlijke, stedelijke of landelijke gebieden. 

Een laboratorium

The Green Carpet is opgevat als een laboratorium. Het doel is na te gaan hoe artistieke creaties ons kunnen helpen de uitdagingen aan te gaan waarmee wij en onze samenleving zullen worden geconfronteerd. De aard van de transformaties van alle soorten relaties tot anderen, tot zichzelf, tot de tijd en de ruimte, zonder equivalent in de geschiedenis van de mensheid.

Gedeelde waarden

Ons netwerk staat open voor artistieke projecten die die de kennis van de natuur willen integreren, die nadenken over de relatie van de mens tot de maatschappij en zijn impact op het milieu.

De bedoeling van dit netwerk IS OM CREATIES TE VERSNELLEN. Het wil een nieuwe dynamiek creëren die toont hoe de bewoners van een euregio samen culturele veranderingen kunnen realiseren.

 Vorige projecten

2018: Les Souffleurs commandos poétiques (FR)
"Corniches / Heaume-Animal".

Bekijk de publicatie (FR/EN)


2021: Red Herring (GB)
"
The Withlers"

vague-grise

Partners van The Green Carpet

In addition to the current 2 partners, the network was supported by Activate Performing Arts (GB) and Le Citron Jaune - Centre National des Arts de la Rue (FR).
The network is currently being restructured with KoresponDance (CZ), Passage Festival (DK) et Mirabilia (FR).
Le Festival International des Arts de la Rue de Chassepierre
(Belgie)

Le Pôle National Cirque et Arts de Rue d'Amiens

Le Pôle National Cirque
et Arts de Rue d'Amiens

(Frankrijk)