Chassepierre

 

Zoals elk jaar betrekt het straattoneel zijn zomerkwartieren in Gaume, in het dorp Chassepierre.Op 21 en 22 augustus 2021 zal het 47e Festival des Arts de la Rue er plaatsvinden.Dit Festival is internationaal bekend en is een van de belangrijkste manifestaties in het genre in de Waalse Gemeenschap.

Tijdens 2 dagen wordt een heel dorp in beroering gebracht met de komst van rondtrekkende artiesten die gekozen hebben voor het leven in de  open lucht .Ze veranderen  het dorp in een 360° toneel.
Acteurs, musici, clowns, acrobaten delen er de straat en laten de vrije loop aan hun fantasie voor het grote plezier van het publiek.Plaatsen, stoepen, het kerkplein en zelfs de meest onverwachte plekjes worden omgetoverd  in evenveel geïmproviseerde taferelen voor het genoegen van de toeschouwers.

Het Festival International des Arts de la Rue van Chassepierre is een feest waarvan men kan genieten op iedere leeftijd, alleen of in familie enkel voorzien van zijn nieuwsgierigheid. Het is ook een verwonderlijk festival dat creatie en nieuwigheid ruim bedeelt. Het bevordert de ontmoeting tussen de culturen en de gelukkige toevallen mits er meer dan veertig gezelschappen uit talrijke landen aanwezig zijn.Hun stijl is gevarieerd maar geeft altijd de voorrang aan humor,verrassing, contact met het publiek en spontaniteit.

Het Festival International des Arts de la Rue  van Chassepierre is ook een toeristische bestemming: Chassepierre, genesteld in de vallei van de Semois, blijft een van de meest charmante dorpen van Wallonië. Zijn 200 inwoners doen altijd hun best om u zo hartelijk mogelijk te ontvangen.


 

 

foto's

Foto's van
vorige jaren

 

Gazet

Herontdek het festival van Chassepierre

 

Boek

De uitvinding Chassepierre
Alain Renoy

Terug