In tijden van pandemie, zoveel vragen: Cultuur, wie ben je?

In het maatschappelijke klimaat na de lockdown in het voorjaar 2020 was de culturele sector op zoek naar zijn lagers en dus ook naar een hiermee verbonden herleving. Toen nodigden het Festival van Chassepierre, Latitude 50 - hub van circus- en straatkunsten et Mars-Bergen straatkunsten iedereen uit voor een tijd even stilstaan om zich af te vragen welke plaats de cultuur heeft in onze wereld.

Een 250 km debat-wandeltocht

Vanuit Chassepierre tot Marchin en van Marchin tot Bergen, 250 km debat-wandeltocht, 12 dagen inclusieve dialoog. De Grand Tour begon op zondag 23 augustus 2020 in Chassepierre, ging door Marchin en eindigde op vrijdag 4 september in Bergen.

 

Elke dag waren een twintigtal burgers (mannelijk en vrouwelijk) aanwezig, vergezeld van een gast artiest. Terwijl ze samen wandelden, analyseerden ze de kwestie van de plaats van de cultuur in onze levens en in onze maatschappij. Na het delen van hun gedachten werd elke dag afgesloten met een artistiek voorstel.

Zie website van het evenement

Vooruitzichten ...

De partners blijven in contact met elkaar en wisselen nu nog ideeën uit over het thema en de mogelijke verdere stappen van het ontwerp.

Een folder met de sporen van hun uitwisselingen wordt op dit moment uitgegeven.

  Foto’s gemaakt door Olivier Donnet en Marie Godart

  vague-grise

  Partners van de Grand Tour

  Activate Performing Art

  mars-mons arts de la scène
  (Mons -  Belgique)

  Le Festival International
  des Arts de la Rue 

  (Chassepierre - Belgique)

  Le Citron Jaune

  Latitude 50, pole arts du cirque
  et de la rue

  (Marchin - Belgique)